Vraag en antwoord

Regelmatig horen wij dat er onduidelijkheid bestaat over zaken rondom een uitvaart. Om deze onduidelijkheid weg te nemen willen wij u hierover meer informatie geven. De komende tijd zullen wij in deze column meer helderheid geven over de mogelijkheden rondom een uitvaart. Mocht u naar aanleiding van deze column vragen hebben, schroom dan niet om ze te stellen aan onze medewerkers. Wij zijn te bereiken op telefoonnummer: 0525-630981 of 038-3761972

 

Ja, wanneer er een kindje geboren wordt is het verstandig om dat ook aan ons door te geven. Zij zijn dan tot 18 jaar gratis lid. Ook als een van beide ouders lid is, zijn de kinderen gratis lid tot 18 jaar. U doet er verstandig aan om na te gaan of uw kinderen op het bewijs van lidmaatschap staan, zo niet, dan kunt u ze alsnog aanmelden via telefoonnummer 06-57537118 of per mail administratie@uitvaartzorgnoordveluwe.nl

Ja, Uitvaartzorg Noord Veluwe verzorgt uitvaarten voor leden en voor niet-leden. Ook voor leden en niet-leden die buiten de gemeente Oldebroek wonen.

Heel veel verzekeringsmaatschappijen zijn in de loop van de jaren overgenomen door anderen en die zijn weer overgenomen door weer andere maatschappijen enzovoort. Als je hier niet in thuis bent is het een hele opgave om uit te zoeken bij welke maatschappij deze polis is ondergebracht. Voor ons is het bijna dagelijks werk. Wij kunnen de polissen meenemen en voor u versturen naar de juiste verzekeringsmaatschappij. Voor ons een eenvoudige taak, voor u een zorg minder.

Uiteraard ligt de beslissing bij de ouders, zij kennen het kind als geen ander. Onze ervaring is wel dat kinderen makkelijker met de dood omgaan dan (jong)volwassenen. Als kinderen meekomen naar de begrafenis dan proberen wij het voor hen zo aangenaam mogelijk te maken. Wij hebben speciale boekjes waarin op kinderlijke wijze wordt uitgelegd wat er gebeurd bij een begrafenis. Deze bieden we aan als er jonge kinderen bij zijn.

Ja, Uitvaartzorg Noord Veluwe verzorgt uitvaarten op alle gewenste locaties, zowel binnen als buiten de gemeente Oldebroek.

Ja, ook bij Uitvaartzorg Noord Veluwe kunt u, indien gewenst, een beroep doen op een vrouwelijke uitvaartverzorgster. Dus ook als u liever wilt dat de uitvaart wordt verzorgd door een vrouw kunt u bij Uitvaartzorg Noord Veluwe terecht.

Ja, dat mag. Andere uitvaartondernemingen zijn welkom in ons uitvaartcentrum. Maar ook hier geldt dat het financieel aantrekkelijker is om dat rechtstreeks met ons te regelen. Dat geldt voor leden, maar ook voor niet-leden. Leden hebben recht op een extra korting op de opbaring in het uitvaartcentrum of thuis. Ook voor niet leden wordt er een lager tarief gehanteerd wanneer wij zelf de uitvaart verzorgen.

Wij verzorgen uitvaarten voor zowel leden en als niet leden. Wij zijn er voor iedereen die onze hulp nodig heeft. Onze uitvaartverzorgers zijn opgeleid om iedereen te kunnen begeleiden.

Tegenwoordig zijn er legio mogelijkheden voor de rouwkaart. Door gebruik van foto’s of specifieke teksten kan een kaart zeer persoonlijk gemaakt worden. Ditzelfde ontwerp kan worden verwerkt in de rouwadvertentie in de krant. Zo weerspiegelt de rouwkaart het leven van uw geliefde.

Ja, dat kan. De mogelijkheid bestaat om begraven te worden in een zo genoemde wade. De overledene wordt dan in een wade gewikkeld en zo is er geen kist noodzakelijk. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van een opbaarplank.

Nee absoluut niet. Je kiest wat je zelf wilt. Uiteraard is koffie met cake mogelijk, maar ook een broodje kroket of haring op roggebrood is mogelijk. Is de uitvaart wat later op de dag dan kan er ook gekozen worden voor een (warme) bittergarnituur.

Een lid heeft recht op een ledenkorting van 2.750,00 euro. Wanneer een lid overlijdt en de uitvaart laat verzorgen door Uitvaartzorg Noord Veluwe. Ook heeft een lid recht op een ledenkorting op de opbaring thuis en in ons uitvaartcentrum in Oldebroek en Wezep.

Als u als lid de uitvaart laat verzorgen door een andere onderneming dan wordt een deel van de ledenkorting uitgekeerd. De kortingen komen te vervallen. Het gaat hier dan om behoorlijke bedragen. Het is dus altijd voordeliger om de uitvaart door Uitvaartzorg Noord Veluwe te laten verzorgen.


Contact

    De gegevens die u via dit formulier achterlaat worden uitsluitend gebruikt om u van dienst te kunnen zijn en daarmee een antwoord te kunnen geven op uw vraag. Meer informatie vindt u in onze privacyverklaring.