Begraafplaatsen en uitvaartcentrum

Locaties

Uitvaartcentra

Het uitvaartcentrum in Oldebroek bevindt zich aan de van Sytzamalaan 38, 8096 AS Oldebroek. Het uitvaartcentrum beschikt over twee familiekamers.

Het uitvaartcentrum in Wezep bevindt zich aan de Cotoneasterstraat 2, 8091 TV te Wezep. Het centrum beschikt eveneens over twee familiekamers. De familiekamers zijn voor de nabestaanden 24 uur per dag toegankelijk door middel van een codesysteem.

De uitvaartcentra beschikken over ruimtes waar een uitvaartdienst kan worden gehouden en een condoleance en koffieruimte.

Het beheer van ons uitvaartcentrum in Wezep is in handen van Dhr. H. Sellies. Hij is voor beheerszaken telefonisch bereikbaar op telefoonnummer 06-82519023 of 0525-630981 e-mailadres h.sellies@uitvaartzorgnoordveluwe.nl

Het beheer voor het uitvaartcentrum in Oldebroek is in handen van de heer J Tanghe. Hij is bereikbaar op telefoonnummer 0525-630981 of 06-51494464. (email: j.tanghe@uitvaartzorgnoordveluwe.nl)

Begraafplaatsen

De gemeente Oldebroek heeft vier begraafplaatsen.

Begraafplaats De Eekelenburg
Begraafplaats De Eekelenburg ligt aan de Mheneweg Zuid in het buitengebied van Oldebroek. De begraafplaats is sinds de opening in 1900 twee keer uitgebreid. Er worden nog grafruimtes uitgegeven. Ook heeft deze begraafplaats een sterretjesveld, een gedenkplek voor de allerkleinsten. Hierbij gaat het om kinderen die tijdens of kort na een zwangerschap van minder dan 24 weken overlijden. Voor deze situatie zijn er geen wetten of regels als het gaat om begraven of cremeren.Met het Sterretjesveld is er voor de ouders die dit hebben meegemaakt nu wel een plaats om hun kind een plekje te geven en te herdenken.

Begraafplaats Oosterwolde
Begraafplaats Oosterwolde ligt aan de Oostendorperstraatweg richting Elburg. Ook hier worden er nog grafruimtes uitgegeven.

Begraafplaats Stationsweg
Begraafplaats Stationsweg ligt aan de gelijknamige weg in Wezep en is in de jaren twintig van de vorige eeuw in gebruik genomen. De gemeente geeft geen grafruimtes meer uit, maar mensen die in het verleden een graf hebben gekocht worden er nog wel begraven.

Begraafplaats Bovenheigraaf
Begraafplaats Bovenheigraaf ligt aan de gelijknamige weg in het buitengebied van Wezep en is in 1973 geopend. De begraafplaats is al een aantal keren uitgebreid en er worden nog grafruimtes uitgegeven. Begraafplaats Bovenheigraaf heeft een asverstrooiingsveld en een urnenmuur. Ook heeft deze begraafplaats een sterretjesveld, een gedenkplek voor de allerkleinsten. Hierbij gaat het om kinderen die tijdens of kort na een zwangerschap van minder dan 24 weken overlijden. Voor deze situatie zijn er geen wetten of regels als het gaat om begraven of cremeren.Met het Sterretjesveld is er voor de ouders die dit hebben meegemaakt nu wel een plaats om hun kind een plekje te geven en te herdenken.

Begraafplaatsen gemeente Elburg
In de gemeente Elburg zijn vier begraafplaatsen: Doornspijk: Zuiderzeestraatweg West. Elburg: Oostelijke Rondweg. Elburg: Nunspeterweg (hier worden geen nieuwe graven meer uitgegeven)
Voor verder informatie over uitgifte van graven op de verschillende begraafplaatsen verwijzen wij u naar :
https://www.elburg.nl/Inwoners/Geboorte_trouwen_en_overlijden/Overlijden/Grafuitgifte